Psikolog Desteği

Bireylerin içsel kaynakları günlük yaşam içerisinde karşılaştıkları aile içi, çevresel veya kişisel zorluklarla baş etmekte zaman zaman yetersiz kalabilmekte ve birey bu alanda uzmanlaşmış bir kişiden yani bir psikolog desteği alma ihtiyacı hissedebilmektedir.

Psikolog desteği kişinin bu tip durumlarla karşı karşıya kaldığında başvurduğu profesyonel bir hizmettir.

Eğer siz de psikolog desteği düşünüyorsanız destek almak için yüz yüze veya whatsapp görüntülü konuşma üzerinden ücretsiz 15 dakikalık ön görüşme randevusu alabilirsiniz.

Neden Biz?

Danışan, toplum ve eğitim odaklı çalışmalar yürüten multidisipliner bir merkez olan Dünya Danışmanlık ve Psikoloji Merkezi Uzman Klinik Psikolog/Psikoterapist Fundem Ece tarafından kuruldu.

Danışmanlık ve psikoloji faaliyetlerimizle toplumun çekirdeğini oluşturan çocuk, genç ve yetişkin bireylere, çift ve ailelere destek sunuyoruz.

Randevu talepleriniz için bizimle WhatsApp butonları üzerinden veya doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

👇

Nişantaşı Şubemiz

Pendik Şubemiz

Kadıköy Şubemiz

Psikolog Desteğine Hangi Durumlarda Başvurulmalıdır?

Her birey, yaşamının herhangi bir döneminde düşüncelerini, davranışlarını ve duygularını etkileyen zorluklarla veya psikolojik rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabilmektedir.

Bu sorunlar sevilen birinin kaybı, depresyon, iş kaybı, evlilikteki sorunlar, sosyal ilişkilerdeki sorunlar, stres, bağımlılık gibi çok çeşitli alanlarda olabilmektedir. Bu zorluk ve rahatsızlıklar bireyin işlevselliğini ve sosyal ilişkilerini önemli ölçüde bozabilmektedir.

Bireyler sadece birtakım sorunlarla karşı karşıya kaldıklarında değil; kendilerini daha iyi tanımak, sınırlarını belirleyebilmek, olaylar karşısında farklı bir bakış açısı kazanabilmek gibi çeşitli amaçlarla da psikoloğa başvurabilmektedirler.

Psikologlar, bu noktada kişinin kendilerini anlamalarında ve zorluklar karşısında kendi kaynaklarını keşfedebilmekte kişiye destek ve yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Bireylerin psikologdan yardım alabileceği rahatsızlıklar temel olarak şu şekilde sıralanabilmektedir:

Depresyon

Depresyon, duygu durum bozuklukları arasında en yaygın olarak görülen psikolojik bir hastalıktır. Kişinin davranışlarını, duygu ve düşüncelerini de istenmeyen bir şekilde etkileyen depresyon; yol açtığı ruhsal çöküntü, değersizlik, yorgunluk, ilgisizlik, suçluluk hisleriyle kişinin hayatını önemli ölçüde etkilemektedir.

Depresyonun ileri seviyede görüldüğü kişilerde sıklıkla uykusuzluk, iştahsızlık, odaklanamama gibi birçok fizyolojik belirti de gözlemlenebilmektedir.

Hatta kimi zaman kişiler intihar düşüncesine kadar sürüklenebilmektedir.

Anksiyete

Kişilerin kaygı ve endişelerinin hayatlarını etkileyecek şekilde şiddetli boyutlarda ve uzun süre seyretmesine anksiyete ya da kaygı bozukluğu adı verilmektedir.

Anksiyete sahibi kişiler yaşadıkları yoğun kaygıyı kontrol altına almakta güçlük çekmektedirler ve bu içinde bulundukları durum günlük işlevselliklerini de etkilemektedir.

Bipolar Bozukluk

Bipolar bozukluk, kişinin günlük hayatın her alanında şiddetli ruhsal iniş çıkışlar yaşamasına sebep olan manik-depresif bir psikolojik rahatsızlıktır.

Kişiler zaman zaman yüksek duygu durum, artan enerji gibi belirtiler gösterirken zaman zaman da umutsuzluk ve karamsarlık, enerji azlığı, değersizlik hissi gibi belirtiler göstermektedir.

Bireyin yaşadığı bu çalkantılı ruh hali yaşamını önemli ölçüde zora sokmakta ve psikolog desteği almasını zorunlu kılmaktadır.

Madde ve Alkol Bağımlılığı

Madde ve alkol bağımlılığının kişiye fizyolojik olduğu kadar psikolojik zararları da bulunmaktadır.

Bağımlılık problemine sahip birey; depresyon, kaygı, uyku sorunları, dikkat eksikliği, kendine zarar verme davranışları gibi birçok problemi de bir arada yaşamaktadır.

Psikolog desteği bu noktada hem bağımlılığı önleme hem bağımlılıktan kurtulma hem de bağımlılığa tekrar yakalanmamakta büyük önem arz etmektedir.

Uyku Bozuklukları

Stres, kaygı, ruhsal rahatsızlıklar gibi psikolojik faktörler kişinin uyku bozuklukları yaşamalarına sebebiyet verebilirken uyku bozuklukları da çeşitli ruhsal rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Aynı zamanda bireylerin yaşadıkları uyku bozuklukları, ruhsal rahatsızlıklarını da şiddetlendirebilmektedir. Bu nedenle bireyin sağlıklı bir uyku düzenine sahip olması hem fizyolojik hem de psikolojik sağlığı açısından son derece önemlidir.

Yeme Bozuklukları

Yeme bozuklukları psikolojik, biyolojik veya çevresel faktörlere dayanabilen yetersiz veya fazla beslenmeyle ilişkili bir rahatsızlıktır. Yeme bozukluklarının temelinde depresyon, değersizlik, kendine güvensizlik, kimlik karmaşası gibi birçok psikolojik faktör yer almaktadır.

Psikolog Desteği Süreci Nasıl İlerler?

Birey, psikolog desteği almaya karar verdiğinde bu desteği alanında uzmanlaşmış, yetkin bir psikologdan alması gerekmektedir.

Aynı zamanda psikoloğun hangi alanlarda uzmanlaşmış olduğu, hangi terapi eğitimlerini aldığı verimli bir destek süreci için büyük ölçüde önem taşımaktadır.

Kişinin sorun yaşadığı alanda uzmanlaşmış bir psikoloğu tercih etmesi yararlı olacaktır. Kişinin psikoloğuyla arasında güvene dayalı bir ilişkinin kurulabilmesi, danışan ve psikolog arasında uyumun yakalanabilmesi sağlıklı bir psikolojik destek süreci için gözetilmesi gereken faktörlerdir.

Psikolog seçimi yapıldıktan sonra terapinin zamanı, danışanla kaç günde bir görüşüleceği, psikolog seans ücretleri, psikoloğun kullanacağı terapi türü gibi destek süreciyle alakalı bilgi alınır. Tüm bu aşamalardan sonra terapi sürecine başlanmaktadır.  

Psikolojik destek sürecinin uzunluğu kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Çünkü her bireyde problemin oluşumu ve gelişimi farklı bir seyir izlemektedir.

Nişantaşı Şubemiz

Pendik Şubemiz

Kadıköy Şubemiz

Eda Akdemir

Sorumluluk Reddi: Söz konusu bu tür bilgiler Site’de yalnızca bilgilendirme amacıyla yayınlanmaktadır ve doktorunuz ya da eczacınızın tavsiyelerinin yerini almaz. Bu bilgiler hiçbir koşulda bir hastalığın veya fiziksel problemin tıbbi tanısını koymak için kullanılmamaktadır site üzerinden durumunuzla ilgili endişelerinizi ve sorularınızı sorabilirsiniz. Bununla birlikte her durumda doktorunuza ya da eczacınıza başvurmanız gerekir.